‘Karnabahardan çorba olur mu’ demeyin! Tadı damakta kalacak tarif, yağları da yakıyor

Kış sebzelerinin başında gelen karnabahar yağ yakma özelliğiyle öne çıkar. Ek olarak bu yararlı besin metabolizmayı da hızlandırır. Fakat karnabahar lezzetiyle ön planda olmasa da, yararlarıyla pek çok kişinin tercih ettiği bir zerzevat.

Beyaz renk çiçekli kısmı ve yeşil yaprakları olan karnabahar, pek çok yemek tanımının ana materyalidir. Yararları yüzyıllar evvel keşfedilmiş olan karnabahar, uzmanlar tarafından da öneriliyor. Üstelik farklı bir tarifle!

Sadece ana yemek olarak tüketilmeyen karnabaharın çorbası da yapılabiliyor. Karnabahar lezzetinin tanımını sizlerle paylaşıyoruz. Tadı damaklarda kalacak karnabahar çorbasını pratik bir biçimde konutta yapabilirsiniz.

KARNABAHAR ÇORBASI İÇİN GEREKENLER

Bir demet parçalanmış karnabahar, 4 yemek kaşığı köri, 2 tatlı kaşığı sarımsak tozu, yarım tatlı kaşığı kimyon, yarım tatlı kaşığı toz kırmızı biber, tuz, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 adet rendelenmiş kırmızı soğan, 2 tane ezilmiş sarımsak, 3 tatlı kaşığı zeytinyağı, 10 doğranmış lahana yaprağı, 2 doğranmış havuç, 5 su bardağı zerzevat suyu, 2 su bardağı hindistan cevizi sütü bu çorba için gereken gereçler ortasında.

NASIL YAPILIR?

Derin bir tencerede karnabaharları 30 dakika kadar kaynatın. Daha sonra kırmızı soğan ve sarımsakları zeytinyağında kavurun ve küp küp doğradığınız lahana yapraklarını ekleyerek kavurmaya devam edin. Haşlanan karnabaharları, Hindistan cevizi sütünü, havucu ve kalan tüm gereçleri ekleyip karıştırın.

20 dakika kaynattıktan sonra blenderdan geçirin. 2 su bardağı su daha ekleyip 15 dakika daha kaynatarak hazır hale getirebilirsiniz. Bu son adımla çorbanız hazır olacak. Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir